Kaalista nautintoa

Päätin kokeilla tehdä omasta päästä ruokaa, koska mössin alkuperäisen tekeleen, jossa aikaa olisi muutenkin mennyt n. 3 tuntia. Epäröin ja olin melko varma, että pilasin koko satsin, mutta päätin silti kokeilla. Ai että osuin napakymppiin. Herkkua tuli. Jaanpa reseptin täällä. Annan nimeksi

”Kaalista nautintoa”

Kaali 1kg
Pekoni 180g
Jauheliha 400g
Kermajuustosiivuja n.100g (tai tavallista)
Kuohukerma 2,5dl (mikä tahansa hyvärasvainen kerma käy)
Oliiviöljy 0,25dl
Sipuli 2kpl
Valkosipuli 2kpl (isoa kynttä tai kynnettömiä)
Voi 50g (ei tarvitse välttämättä)

…ja mausteina…

Timjami 1tl
Rosmariini 1tl
Suola 1tl
Lihaliemikuutio 1kpl
Jauhettua mustapippuria 1tl
Chili 1tl

1. Pilko kaali, sekä sipuli ja paista ne pannulla pehmeäksi oliiviöljyssä. Lisää sipuli viimeiseksi. Lisää timjami, rosmariini ja suola. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi voi sekaan, jos tahdot.

2. Paista samalla jauheliha toisella pannulla ja pilko pekoni ohuiksi siivuiksi sekaan. Lisää lihaliemikuutio pieninä muruina sekaan, sekä mustapippuri. Sekoita hyvin.

3. Kaada kaaliseos, lihaseos ja kerma vuokaan ja sekoita tasaiseksi. Pilko valkosipuli ja ripottele se tasaisesti vuoan päälle. Laita yksi kerros kermajuustosiivuja vuoan päälle. Paista uunissa 200:ssa asteessa 1 tunti.